Brabant Talent

DOELSTELLING

BrabantTalent is een zangschool voor jongeren van binnen én buiten de regio Oss, vanaf basisschoolleerlingen uit groep 3 tot en met volwassenen. We repeteren in verschillende klassen, indeling gebeurt op basis van je leeftijd. Je krijgt wekelijks op maandag zangles bij Muzelinck in Oss. Het doel is om onze leerlingen een aantal keren per jaar een podium te bieden.

AUDITIE

Deelname aan BrabantTalent gebeurt na auditie en is voor de duur van 1 repetitiejaar (loopt gelijk aan een schooljaar). Daarna doe je mee aan de volgende auditieronde.

Zodra de volgende auditiedatum bekend is zetten we deze op onze website.

Wil je ook auditie doen? Klik dan hieronder op ‘auditieformulier’ en vul je gegevens in. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met daarin alle benodigde informatie, en binnen 10 dagen na je auditie laten we je weten of je in aanmerking komt om de opleiding bij BrabantTalent te volgen en zo ja, in welke klas. Als je wordt toegelaten ontvang je informatie over de kosten verbonden aan de opleiding en de algemene voorwaarden.

Auditieformulier

Voornaam auditant

Achternaam auditant

Geboortedatum

Geslacht
JongenMeisje

School + schooljaar

Ervaring op zanggebied

Naam ouder

Straatnaam

Huisnummer

Postcode

Woonplaats

Telefoon mobiel

Telefoon vast

E-mail

Pasfoto

OPZET / INHOUD VAN DE LESSEN

De lessen van BrabantTalent worden wekelijks gegeven op maandagmiddag/-avond bij Muzelinck, Raadhuislaan 18 in Oss.

Met ingang van het repetitiejaar 2017-2018 repeteert BrabantTalent in 4 klassen:

Klas 1 van 16:00 tot 17:05 uur:
Basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 7;

Klas 2 van 17:05 tot 18:10 uur:
Basisschoolleerlingen van groep 8, leerlingen brugklas + 2e klas voortgezet onderwijs;

Klas 3 van 18:20 tot 19:25 uur:
Leerlingen 3e t/m 6e klas voortgezet onderwijs;

Royal Class van 20:00 tot 21:30 uur:
Leerlingen en (jong) volwassenen die voortgezet onderwijs hebben afgerond.

Tijdens de lessen leer je van blad zingen en meerstemmig zingen. Er is veel aandacht voor tekstinterpretatie, ademhalingstechnieken en de juiste zangtechnieken. In alle klassen is er aandacht voor een gezonde ontwikkeling van de jonge stem. Elke leerling wordt met aandacht begeleid in een veilige setting zodat het zelfvertrouwen groeit en de stem zich vrijelijk kan ontwikkelen en uiten.

Het repertoire varieert van klassiek, pop, musical tot kleinkunstmuziek. Uiteraard treed je vaak op en sta je op de planken in een productie van SOC. Kortom, je leert je talent te verbeteren en te verbreden. Er stromen ieder jaar leerlingen van BrabantTalent door naar het conservatorium en enkelen hebben een rol in landelijke musicals.

De wekelijks lessen worden verzorgd door Floor-Anne van Vliet en Gert Oude Sogtoen. In aanloop naar grotere voorstellingen krijgen de leerlingen regelmatig choreografie-les van Mieke Megens-de Jong.

Floor-Anne van Vliet, zangpedagoog en regisseur

Floor-Anne heeft aan de Vrije pedagogische academie en het Utrechts conservatorium gestudeerd. Ze koos voor het hoofdvak klassieke zang en studeerde cum laude af op het  onderdeel pedagogiek. Ze heeft inmiddels ruim 10 jaar ervaring in het werken met zingende, acterende kinderen en het begeleiden van de jonge stem. Ook werkt ze op middelbare scholen aan grote theaterproducties en begeleidt ze jongeren individueel voor audities of optredens. Floor-Anne regisseert alle muziektheaterproducties van BrabantTalent en verzorgt in samenwerking met Gert Oude Sogtoen (pianist/repetitor/dirigent) alle reguliere lessen van BrabantTalent.

Gert Oude Sogtoen, pianist/repetitor en dirigent

Gert studeerde cum laude hoofdvak piano (klassiek) af aan het conservatorium in Tilburg. Hij heeft jarenlange ervaring in vele professionele musicalproducties, is pianodocent en begeleider op Factorium Podiumkunsten in Tilburg en is een onmisbare aanvulling op het team. Zijn begeleiding aan de piano sluit naadloos aan bij de muzikale en pedagogische kwaliteiten van Floor-Anne.

Mieke Megens-de Jong, choreografe

Mieke studeerde in 2012 af aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten als uitvoerend musicalperformer. Mieke maakte de choreografie van de musicals ‘Octopussy’, ‘Titus’, ‘Want daar brandt nog licht’ en ‘Villa Johanna 2.0’. Ze geeft o.a. dansles bij balletschool Dimphy en de musicalklas op het TBL in Oss.

Jeanne Gudde – Cast Manager BrabantTalent

Ouders en leerlingen worden over de repetities en optredens op de hoogte gehouden door de castmanager van BrabantTalent, Jeanne Gudde. Tijdens optredens worden de leerlingen altijd begeleid door een groep ervaren nannies.

John van Boekel – Manager BrabantTalent

In gevallen waarin deze informatie niet voorziet zullen beslissingen worden genomen door het muzikale team in overleg met het SOC-bestuur en de Manager BrabantTalent, John van Boekel.