Cultuurklunen verzet naar januari 2021

Eindelijk weer een cultureel avondje uit, zo luidde de advertentietekst op Facebook. Dat daar veel Ossenaren warm voor liepen, bleek wel uit de vlotte ticketverkoop. Vooral de arrange-menten bleken in trek, waar men in kleine groepen zou dineren om vervolgens van de ene naar de andere horecagelegenheid te gaan om daar verrassingsvoorstellingen te bekijken van 12 cultuurmakers met Osse roots. Helaas moeten we daar nog even op wachten. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen wordt Cultuurklunen verzet naar vrijdag 22 en zaterdag 23 januari 2021. Gekochte kaarten blijven daarvoor geldig. Cultuurklunenkids zou gratis toegan-kelijk zijn. Daarvoor wordt naar een nieuwe datum gezocht.

“Eerlijk is eerlijk: deze beslissing valt ons zwaar”, vertelt zakelijk en artistiek leider van Oss Cultureel. “We keken zo ontzettend uit naar dit vernieuwende evenement dat we samen met de Osse horeca en het centrummanagement organiseerden. “De kaartverkoop verliep erg goed, de horeca had heerlijke menu’s samengesteld en de cultuurmakers zaten volop in de repeti-ties van hun voorstellingen. Toch kunnen we niet anders dan het evenement verplaatsen. Niet alleen omdat er na de laatste voorstelling geen drankje meer mogelijk is, maar ook omdat het helaas niet rendabel is om het evenement door te laten gaan met maximaal 30 personen per locatie. Bovendien past de gespannen, zorgelijke sfeer die er nu heerst niet bij een evenement als Cultuurklunen, dat juist draait om ontspanning.”

Teleurstelling en trots

Naast teleurstelling is er ook trots, merken we als Buijs vertelt hoe blij ze is dat Oss het con-cept zo omarmt: “Zoiets nieuws alsCultuurklunen produceren in deze roerige tijden is extra spannend kan ik je zeggen. Daarom was het ook zo fijn om te merken dat Oss hier klaar voor was. Ook steunt het ons ontzettend om te zien dat mensen nog steeds zin hebben in een cul-turele avond uit. Dat belooft wat voor januari.”

Cultuurklunen

Terwijl de kaartverkoop voor Cultuurklunen in volle gang was, zette de organisatie Cultuurk-lunen kids in de steigers, dat plaats zou vinden in het Jan Cunen Park op zaterdagmiddag 10 oktober. “Matheu Hinzen – bekend van het Junior Songfestival en musicals als Ciske de Rat – zou optreden in de Kiossk, net als Balletschool Dimphy en jeugdband TEASE. De pr daarvoor was nog maar net begonnen, maar helaas moeten we dat nu ook stopzetten.”

Tickets

Alle tickets blijven geldig en worden omgezet naar toegangsbewijzen voor de nieuwe data. Tenzij gasten het verzoek hebben om te wisselen van dag of simpelweg hun geld terug willen. Dat kan gelukkig allemaal. Inmiddels is iedereen die een kaartje heeft hiervan op de hoogte gesteld via een e-mail.