Slide

Van 9 t/m 12 september op het ‘eiland’ Keent

De 1,5 uur durende wandelroute over het eiland is geïnspireerd op lokale verhalen. Het verhaal van de route staat dit jaar in het teken van Keent, waar de inwoners leven met de voortdurende dreiging van water. Op verschillende plekken beleven de bezoekers een onderdeel van de voorstelling, uitgebeeld door toneel, muziek, dans en beeldende kunst. Bijvoorbeeld een grote groep jonge acteurs op een echte Keentse kermis van toen. Na afloop genieten bezoekers van optredens van o.a. regionale talenten en een expositie van Keentse kunstenaars, onder het genot van een drankje en een plaatselijk hapje. En dat alles met een prachtig uitzicht op de Maas!

Kaartverkoop

Toegangskaarten voor Oeverloos Theaterroute 2021 kosten € 17,- (excl. ticketkosten) en zijn vanaf nu in de verkoop! Voor 20 verschillende starttijden kunnen kaarten gekocht worden. Op donderdag om 19u/19u30/20u en op vrijdag om 19u/19.30u. Op zaterdag en zondag zijn de voorstellingen ook overdag. Starttijden zaterdag zijn tussen 14u en 20u en op zondag tussen 11u en 16u30.

Coronatoegangsbewijs

Vrijdag 13 augustus heeft het kabinet medegedeeld de maatregelen omtrent evenementen in ieder geval t/m 19 september te verlengen. Ondanks deze verlenging kan Oeverloos Theaterroute doorgaan! Hiervoor maken we gebruik van een coronatoegangsbewijs.

Wat betekent dit voor u als bezoeker?

  • Blijf thuis als u klachten heeft, zoals door het RIVM omschreven.
  • Als bezoeker dient u bij binnenkomst, naast uw ticket (geprint of op uw telefoon), een ID te tonen, samen met een coronatoegangsbewijs.
  • Eenmaal op het festivalplein en tijdens de route zijn er geen vaste zitplaatsen en hoeft men niet verplicht 1,5 meter afstand te houden.
  • Uiteraard mag u wel 1,5 meter afstand houden wanneer u dit wenst.
  • Daarnaast wordt zowel bezoekers als werknemers, vrijwilligers en artiesten door het RIVM geadviseerd om op dag 5 na de activiteit/het evenement een zelftest te doen.
  • Kinderen t/m 12 jaar mogen zonder coronatoegangsbewijs deelnemen, en hoeven vooraf niet getest te worden. Zij moeten wel in het bezit zijn van een regulier Oeverloos ticket.

Wat is een Coronatoegangsbewijs?

Het coronatoegangsbewijs bestaat uit een geldig vaccinatiebewijs of een herstelbewijs of een bewijs van Testen voor Toegang. Indien u niet beschikt over een volledige vaccinatie laat u zich dan gratis testen bij de Testen voor Toegang-locaties in de buurt. Dit testbewijs mag niet ouder zijn dan 24 uur. Zowel een bewijs van volledige vaccinatie als bewijs Testen voor Toegang toont u met de CoronaCheckApp die eenvoudig te downloaden is in de App Store of Google Playstore.

Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Dan kunt u het  coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Ontmoetingsplein inclusief horeca

Uiteraard kunt u ook deze editie weer genieten van een drankje en een hapje op het festivalplein. Dit wordt verzorgd door Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein,  Terras Keent en Stichting Taurus. Daarnaast is er een mooi randprogramma met schilderkunst van Hannelies Fleskens, plaatselijke streekproducten, informatie van de diverse partners en op verschillende momenten live-muziek!

Coronaproof

Oeverloos Theaterroute is zeer geschikt om flexibel mee te bewegen in deze Corona tijd. Zowel tijdens de ontwikkeling van de route, de repetities, maar ook tijdens de voorstellingen in de buitenlucht is er alle ruimte om ons te houden aan de op dat moment geldende maatregelen. Het publiek loopt de theaterroute in groepen van zo’n 50 personen over brede langgerekte paden. En ook op het festivalplein kan voldoende afstand worden gehouden!

Praktisch

De 1,5 uur durende wandelroute over het eiland is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Een groot gedeelte van de route gaat via het gras over de dijk langs de uiterwaarden.  Passend schoeisel is dus ook van beland. En vergeet u niet het weerbericht te checken voor u vertrekt? Mocht u vragen hebben over de kaartverkoop of de voorstellingen mail dan naar administratie@osscultureel.nl

Marjolein Buijs (zakelijk & artistiek leider) over Oeverloos
“In 2019 kozen we bewust voor een herfst-editie in het monumentale Acropolis. En ook dat was gelukkig een succes! Dit jaar kiezen we opnieuw voor de schoonheid van de dijken. Ik ben erg trots op het mooie team dat we hebben verzameld. Deze editie zijn er wel 12 professionele kunstenaars betrokken bij de ontwikkeling van de route en begeleiding van de meer dan 70 deelnemers. Vertrouwde namen als Wim Wijnakker en Dimphy van Alphen, maar ook nieuwe gezichten als Mark Bruurmijn, Anneke van den Heuvel, Alex van der Heijden en Rosemary&Garlic!”

Team Artistiek & Productioneel

Marjolein Buijs (Projectleider, Concept & Script) | Anneloes Ebing (Productieleider) | Lidia Janssen (Communicatie & PR) | Anne van der Burg (Cast- & Crewmanagement) | Anneke van den Heuvel (Regie) | Mark Bruurmijn (Componist & Muzikaal leider) | Dimphy van Alphen (Choreografe) | Patrick Lijdsman (Beeldend kunstenaar) | Wim Wijnakker (Ontwerp Toneelbeeld, advies Script & Regie) | Alex van der Heijden (Community-art kunstenaar) | Letizia Rompelberg (Regie, advies Concept & Script) Anne van den Hoogen a.k.a. Rosemary & Garlic (Soundtrack Keent) | Jeanne van den Broeke (Hoofd ontwerp-realisatie Kostuums) | Eric Megens & Frans de Visser (Hoofden ontwerp-realisatie Decor) | Lonneke Hoogstede (Vormgever beeld Oeverloos) | René van Grunsven (Vormgever website en huisstijl SOC) | J.H.E. Coolen (Fotograaf achtergrond poster Oeverloos) | Hans Kreutzer (Fotograaf beeld Oeverloos) | Thomas Segers (Fotograaf Oeverloos Theaterroute 2021)

En de vele vrijwilligers die onmisbaar zijn voor de totstandkoming!

12-professionals-oeverloos-2021

In samenwerking met:

Sponsoren en vrienden

Subsidies

Sponsoren

Supervrienden

Vrienden

Slide Slide Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI? Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Sinds kort hebben we de ANBI-status. Dat betekent dat uw sponsorbedrag voortaan volledig aftrekbaar is (in sommige gevallen zelfs voor 150%). Sponsoring aftrekbaar