Kerstvoorstelling

Het staat in de sterren 2019

‘Zestig zangers en zangeressen van Brabant Talent veranderden een grijze zondag in december in een sprankelende en warme adventsdag. Het prachtige monumentale St Antonius kerkje in Overlangel vormde het decor van dit muzikaal omlijste verhaal met de titel: “Het staat in de sterren”. Het kerstverhaal werd vanuit het perspectief van Jozef, Maria en Jezus zelf verteld. Voor hen stond er veel bijzonders in de sterren geschreven. Hoe was het voor hen om die levens te leiden en hun lot te accepteren? Veel van die vragen en antwoorden waren te horen in prachtige bekende en minder bekende meerstemmige (kerst)liederen. De akoestiek van de kerk zorgde voor een prachtig helder ver gedragen natuurlijk geluid.

In 2020 zal Brabant Talent de productie “Een weeffout in onze sterren” opvoeren. Ook daar gaat het om jonge mensen die ook met een ander idee op aarde kwamen dan in de sterren geschreven stond. Ze dromen van de toekomst en zijn bang voor de toekomst.

We zijn heel blij dat we de harten van meer dan 400 bezoekers hebben kunnen verwarmen met dit prachtige concert. Ook zijn we trots dat 60 van de 90 zangschoolleden dit mooie podium kregen en hebben beklommen.

Floor-Anne van Vliet verzorgde de artistieke leiding en zangcoaching. Gert Oude Sogtoen schreef de koorarrangementen, dirigeerde en begeleidde de zangers op de vleugel. Royal class lid René Kok schreef de teksten die werden voorgelezen door leerlingen van Brabant Talent.

Musical 2018

VIJFKEERELF - Ossie Ontmoet

Naast de inhoudelijke aspecten van het volksfeest, komt vooral de verbinding tussen mensen in allerlei leeftijden, beroepen en situaties in onze samenleving aan bod in het prachtige verhaal van ‘Vijf keer Elf – Ossie ontmoet’.

Optreden

Dodenherdenking 2017

BrabantTalent is al vanaf 2012 onderdeel van de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei. Onze leerlingen laten keer op keer zien dat zij met een gevoelig zangrepertoire een passend aanbod kunnen verzorgen tijdens dit herdenkingsmoment.

Theaterroute

Oeverloos 2017

Oeverloos is een cultureel festival in de uiterwaarden van de Maas, in de gemeente Oss. Startpunt van deze verrassende theaterroute in 2017 was bij de Bierbrouwerij Oijen aan de Oijense Bovendijk. De voorstelling is uitgevoerd door veertig amateurspelers, ondersteund door professionals, onder leiding van regisseurs Wim Wijnakker en Letizia Rompelberg. Oeverloos staat voor lokaal cultureel talent en lokale verhalen en vindt om de twee jaar plaats op een nieuwe en bijzondere locatie aan de oevers van de Maas.

Kerstvertelling

Nu dat jij er bent

Het authentieke kerstverhaal, met teksten en liedjes van deze tijd. De voorstelling is vergelijkbaar met de tv-uitzendingen van The Passion. Een sfeervolle beleving van dit historische verhaal voor iedereen, ongeacht leeftijd, religie, aard of ras. Het geeft de bezoekers een meerwaarde in hun ‘kerstgevoel’ met de zo belangrijke familiesfeer. Zangschool BrabantTalent, met ongeveer 80 talentvolle jongeren en jong volwassenen, zingt 4-stemmig meestal Nederlandstalige liedjes, begeleidt door een strijkorkest met vleugel en blaasinstrumenten. Een verteller verbindt telkens met een korte toelichting een situatie uit het kerstverhaal met de betreffende liedtekst. En dat allemaal in een sfeervol verlichte kerk. In december 2018 maar liefst acht voorstellingen in Oss, Den Bosch en Uden!

Musical

Villa Johanna 2.0

Nooit kwamen er meer mensen naar een voorstelling in De Lievekamp dan in 2006 naar Villa Johanna. Tien jaar later stond Villa Johanna 2.0 op de planken van het Osse theater. Volgens artistiek leider en regisseur Carel Van Vliet, al sinds 1978 actief in zijn vak, was Villa Johanna een hoogtepunt in de historie van Stichting Oss Cultureel. “Eigenlijk ben ik erop tegen om een voorstelling voor een tweede keer uit te brengen. Dan ga je proberen iets na te maken of te verbeteren. Dit keer maakte ik een uitzondering, maar wel met de eis dat het geen kopie zou worden. We hebben het Villa Johanna 2.0 genoemd. Een prachtige operette met musical- en popelementen.”

Sponsoren en vrienden

Subsidies

Sponsoren

Supervrienden

Vrienden

Slide Slide Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI? Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Sinds kort hebben we de ANBI-status. Dat betekent dat uw sponsorbedrag voortaan volledig aftrekbaar is (in sommige gevallen zelfs voor 150%). Sponsoring aftrekbaar